skip to Main Content
Tips Om Af Te Vallen

Tips om af te vallen

Veel mensen denken bij afvallen aan intense superhelden-workouts en strenge diëten waarbij je honger moet lijden. Gelukkig is er goed nieuws: zo heftig en streng hoeft afvallen namelijk zeker niet te zijn. Vaak is een reeks van kleine levensstijlaanpassingen al voldoende om aan de slag te gaan. In dit blog krijg je een paar handige tips zodat jij verantwoord en effectief naar jouw streefgewicht toe kan werken.

Stel een duidelijk en haalbaar doel vast

Een goed doel is een haalbaar doel. Alleen zeggen dat je af gaat vallen, is in de praktijk vaak onvoldoende. Bepaald voor jezelf hoeveel je wil afvallen en waarom. Hou je doel en je waarom goed voor ogen, schrijf het desnoods ergens op waar je het vaak zal zien op een dag, zodat je gemotiveerd blijft om door te gaan. Ook in zware tijden.

Hou een voedingsdagboek bij

Meten is weten! Hou daarom een voedingsdagboek bij waarin je opschrijft wat je eet. Want zodra je weet wat je eet, weet je waar je veranderingen aan kunt brengen. Er zijn gelukkig veel verschillende apps en andere hulpmiddelen die je hierin kunnen ondersteunen. Wees niet bang: je hoeft niet als een bezetene calorieën te gaan tellen.

Zorg voor voldoende beweging

Het moge geen nieuws zijn, dat bewegen en afvallen hand in hand gaan. Probeer daarom meer momenten van bewegen in je dagelijks leven te verwerken. Pak bijvoorbeeld de trap in plaats de lift, de fiets in plaats van de auto etc. Wil je gaan starten met écht sporten? Bouw het dan rustig aan op.

Eet aandachtig

Let goed op wat je eet en wanneer je eet. Eten voor de tv of voor een ander beeldscherm, is dus af te raden. Je kunt hierdoor namelijk het signaal missen dat je vol zit. Ook helpt het om kleine happen te nemen in plaats van grote. Kleine hapjes verhogen ook nog eens de smaaksensatie waardoor je snel minder eet. Extra tip: eet van een klein bord. Dan denken je

Meer tips?

Wil je beginnen met afvallen en wil je daar meer tips voor? Neem dan gerust contact met ons op. Je bereikt ons via mail op info@cells4health.nl. Je mag natuurlijk ook ons contactformulier invullen. Cells 4 Health staat klaar om je te helpen met al je gezondheidsgerelateerde vragen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Back To Top