skip to Main Content
Ontstressen Doe Je Zo

Ontstressen doe je zo

We hebben allemaal weleens last van stress. Met de huidige coronapandemie nemen de stressklachten zelfs nog meer toe. Goed ontstressen af en toe is dan ook van groot belang voor je eigen gezondheid en je productiviteit. Voor veel mensen is het lastig om hier een begin mee te maken, maar gelukkig is ontstressen lang niet zo moeilijk als je wellicht denkt. In dit blog krijg je wat hulpmiddelen waarmee jij straks heerlijk kunt ontspannen.

Maak een to-do-lijstje

Dingen van je af schrijven is altijd een goed idee. Voordat je gaat slapen een to-do-lijstje maken voor de volgende dag, zorgt ervoor dat je hetgeen waar je je druk om maakt, even kunt vergeten. Je hebt het immers opgeschreven, dus je weet dat je het morgen niet vergeet. Zo kun je straks met een gerust hart slapen.

Zet je telefoon op stil

Het beste is uiteraard om je telefoon 1 of 2 uur voordat je gaat slapen helemaal uit te zetten. Voor veel mensen blijkt dit toch iets te heftig. In dat geval is het verstandig om je telefoon op stil te zetten zodra je naar bed gaat. Zo weet je dat je niet wakker wordt van een melding of iemand die je ’s avonds laat, of zelfs ’s nachts, toch nog belt.

Ruim wat op

Je hoeft zeker niet het hele huis ondersteboven te halen, integendeel. Wel kan het heel ontspannend werken om een paar dingen op te ruimen of te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het vuilnis/oud papier buitenzetten
  • De vaatwasser uitruimen
  • Je tas voor de volgende dag vast klaar zetten

Met deze trucjes voel je je vaak beter georganiseerd en voldaan zodra je in bed kruipt. Dit bevordert de rust en de ontspanning.

Lees voor je ontspanning

Lezen voor het slapen gaan is natuurlijk een bekende manier om tot rust te komen. Wát je leest is echter van groot belang voor het juiste effect. Je kunt voor het slapen gaan beter geen zware boeken lezen of boeken over zelfontwikkeling waarbij je veel na moet denken. Ga liever voor een luchtige roman of een magazine. Ook hier is het het beste om een gedrukt boek of magazine te lezen, en niet te lezen vanaf een tablet of een ander scherm.

Meer tips?

Behoefte aan meer ideeën om beter te kunnen ontspannen en minder stress te ervaren? Neem dan gerust contact met ons op. Je bereikt ons via mail op info@cells4health.nl. Je mag natuurlijk ook ons contactformulier invullen. Cells 4 Health staat klaar om je te helpen met al je gezondheidsgerelateerde vragen.

Back To Top